Vas turisticki vodic za Azurnu obalu, Provansa i Pariz

Azurna Obala Provansa Pariz Umjetnost Kulturna bastina Francuski Art de vivre
 
Francuski Art de vivre

Radionica

NOVO! Radionica za IZRADU SAPUNA u Nici, na Azurnoj Obali - francuskoj rivijeri

Nezaboravni dogadjaj Vase sledece posete Francuskoj!

100% prirodno kozmeticko resenje sa etericnim uljima

Vi pazite sta jedete, no, da li obracate istu paznju na sastojke koji se nalazi u Vasim kozmetickim proizvodima? Da li ste svesni da ce 60% onoga sto budete stavili na Vasu kozu zavrsiti u krvotoku i da ce tako da utice na Vase hormone, da Vam izaziva alergije i cak da Vam uveca rizik od raka? Ne brinite. - Postoji veoma jednostavan nacin uz pomoc koga mozete tacno da znate sta Vasi kozmeticki proizvodi sadrze, a da zato ne morate biti ni hemicar niti da imate profesionalnu laboratoriju. Ova radionica ce Vam pokazati kako da napravite 100% prirodno i odrzivo kozmeticko resenje koje odgovara Vasem tipu koze. – Zdravlje Vase koze moze biti u Vasim rukama.

Naucicete kako da:
Napravite domaci sapun koristeci hladni postupak saponifikacije*
Napravite sapun koji odgovara Vasem tipu koze i kose
Sastavite recepte sa 100% PRIRODNIM i ODRZIVIM sastojcima
Oplemenite Vas sapun sa CISTIM etericnim uljima
Obojite Vas sapun prirodnim bojama

*Postupak u kome se stvara prirodan glicerin

Dobicete:
3 sata prakticnog iskustva
3 sapuna standardne velicine koje cete Vi napraviti u Francuskoj
Veliki broj saveta o uljima, receptima, biljkama, kalupljenjem, susenjem, itd.
Jedinstveno iskustvo pravljenja domaceg sapuna u francuskoj kuci
Cistu, zdravu i negovanu kozu u svakom trenutku
Cena 80 evra po osobi (materijal i alat su Vam obezbedjeni)
   
Trajanje Do tri sata
   
Kada

Kada Vam najvise odgovora.
Upite posaljite na: boba@yourguideboba.com ili me kontaktirajte preko WhatsApp /Viber – a na: 0033627456839

   
Gde Place Garibaldi, u samom centru Nice, na 5 minuta setnje od luke
   
Od 2 do 6 osoba.

Gastronomija

Reci ne mogu u potpunosti da opisu i da vam ispricaju francusku gastronomiju i poznatu cuisine française (francusku kuhinju): od tradicionalnih regionalnih proizvoda (produits du terroir) do restorana sa Michelin zvezdicama; od razlicitih vrsta maslinovog ulja (AOC) pa do meda od lavande ; od retkih vrsta vina natopljenih suncem iz Provanse do prvoklasnih domena Côtes du Rhone ili Châteauneuf du Pape; od cuvenog francuskog hleba – bagete (la baguette) do razlicitih vrsta francuskih sireva…

Od tradicionalnih pijaca u Provansi do francuskih delikatesa, moj adresar je ispunjen dobrim restoranima, putevima vina (routes du vin), vinskim i vinogradarskim imanjima i samostalnim lokalnim proizvodjacima francuskih specijaliteta. Sa zadovoljstvom cu biti vas vodic kroz francuske gurmanske krajeve i otkriti vam francusku enogastronomiju.

Francusko kulinarstvo i francuska gastronomija su bezrezervno hvaljeni svuda po svetu i  cine deo francuske kulturne bastine. Vas vodic Boba (licencirani profesionalni turisticki vodic za Francusku) ce vam pomoci da otkrijete rafinirane ukuse kuhinje sa juga Francuske. Bilo da putujete sami ili u grupi, bilo da ste na poslovnom putovanju ili na odmoru , zajedno sa vasim vodicem mozete da istrazujete cari kulinarskih specijaliteta i gurmanskih delikatesa Azurne obale i Provanse.

Par predloga

  1. Za poznavaoce i/ili za iskrene ljubitelje vina: degustacije i setnje po Provansi

Posetite vinarije i vinograde skrivene u velicanstvenim pejzazima Provanse uz objasnjenja tradicionalnih sorti i degustacije. - Degustirajte i otkrijte provansalska vina niz vijugave puteve okruzene vinogradima i maslinjacima koji se pruzaju u nedogled ovog idilicnog regiona.

*Za vise informacija u vezi sa razlicitim opcijama i cenama ovog obilaska, kontaktirajte me na:  boba@yourguideboba.com

  1. Za ljubitelje lokalnih specijaliteta i lokalne istorije: probajte, setajte i otkrijte!

Otkrijte prodavnice lokalnih specijaliteta i probajte razlicite vrste maslinki i maslinovog ulja proizvedenih u okolini, “tapenade”, lokalne sireve, lokalne specijalitete iz Nice i iz Provanse, razlicite vrste hleba, cokolade i drugih lokalnih slatkisa, i, naravno, razlicite vrsta vina, a izmedju svega toga, uzivajte u obilasku starog grada u Nici i/ili u Antibes. - Originalnost ove ture lezi u zelji da se otkriju tipicni lokalni specijaliteti Azurne obale, a da se istovremeno otkrije istorija i tradicija ovog regiona (grofovija Nice, Provansa,….).

*Za vise informacija u vezi sa razlicitim opcijama i cenama ovog obilaska, kontaktirajte me na:
boba@yourguideboba.com

home kontakt All images copyright of Boba 2013©